
Tong belle meunière
Ingrediënten:
4personen- 4 noordzeetongen (diepvries)
- 1 citroen
- 1/3 bosje peterselie
- 30 g + 2 eetl. boter
- 1 eetl. bloem
- peper en zout
Voorbereiding:
5 minuten- Laat de noordzeetongen oppervlakkig ontdooien en dep droog.
- Pers 1/2 citroen en snij de andere helft in 4.
- Snipper de peterselie fijn.
Bereiding:
- Wentel de noordzeetongen door de bloem en kruid met peper en zout.
- Smelt 2 eetl. boter in een grote pan en bak de noordzeetongen 3 min. aan elke kant. Haal uit de pan en hou warm.
- Verhit 30 g boter in dezelfde pan en schraap de braadresten los. Voeg het citroensap en de fijngesnipperde peterselie toe. Kruid met peper en zout.
Afwerking
Schik een noordzeetong op elk bord, lepel er het botersausje over en dien op met gekookte aardappelen of frietjes. Werk af met de citroenpartjes en eventueel met waterkers, tuinkers of kervel.
Bereidingstijd:
25 minuten