Zalm

Gebakken zalm met prei in bechamelsaus

Ingrediënten: 

4personen
  • 4 Atlantische zalmsteaks (diepvries)
  • 800 g gesneden prei (diepvries)
  • 5 eetl. boter
  • ± 5 dl melk
  • 3 eetl. bloem
  • nootmuskaat
  • peper en zout

Voorbereiding: 

1 minuut

Laat de zalmsteaks oppervlakkig ontdooien en dep droog.

Bereiding: 

  1. Kook de diepgevroren prei ± 10 min. gaar in lichtgezouten water (afhankelijk van de dikte van de stukken). Giet af.
  2. Smelt 2 eetl. boter in een braadpan en bak de stukken zalm ± 10 min. Kruid naar smaak met peper en zout.
  3. Smelt ondertussen 3 eetl. boter in een kookpot en roer er de bloem onder. Giet er beetje bij beetje en al roerend de melk bij tot een gebonden witte saus. Breng op smaak met nootmuskaat, peper en zout. Meng onder de prei.

Afwerking

Verdeel de prei over de borden en leg er een stukje zalmsteak op. Serveer met puree, kroketten of gekookte aardappelen.

 

Bereidingstijd: 

21 minuten

Wat drinkt u erbij?