
Gebakken zalm met prei in bechamelsaus
Ingrediënten:
4personen- 4 Atlantische zalmsteaks (diepvries)
- 800 g gesneden prei (diepvries)
- 5 eetl. boter
- ± 5 dl melk
- 3 eetl. bloem
- nootmuskaat
- peper en zout
Voorbereiding:
1 minuutLaat de zalmsteaks oppervlakkig ontdooien en dep droog.
Bereiding:
- Kook de diepgevroren prei ± 10 min. gaar in lichtgezouten water (afhankelijk van de dikte van de stukken). Giet af.
- Smelt 2 eetl. boter in een braadpan en bak de stukken zalm ± 10 min. Kruid naar smaak met peper en zout.
- Smelt ondertussen 3 eetl. boter in een kookpot en roer er de bloem onder. Giet er beetje bij beetje en al roerend de melk bij tot een gebonden witte saus. Breng op smaak met nootmuskaat, peper en zout. Meng onder de prei.
Afwerking
Verdeel de prei over de borden en leg er een stukje zalmsteak op. Serveer met puree, kroketten of gekookte aardappelen.
Bereidingstijd:
21 minuten
Wat drinkt u erbij?
|