
Boerenworst met preistamppot
Ingrediënten:
4personen- 4 boerenworsten (Colruyt-beenhouwerij)
- 2 eetl. boter
- 800 g preiwitten (versmarkt of diepvries)
- 200 g gerookte spekblokjes
- 12 middelgrote aardappelen
- 2 dl melk
- 1 eetl. mosterd 'grof gemalen'
- nootmuskaat
- peper en zout
Voorbereiding:
10 minuten- Schil de aardappelen en snij in stukjes.
- Snij de verse preiwitten in fijne ringen.
Bereiding:
- Bak de spekblokjes ± 2 min. in een kookpot met antiaanbaklaag, zonder vetstof.
- Voeg de (diepgevroren) prei toe en laat enkele min. stoven. Roer regelmatig om.
- Doe er de aardappelstukjes bij en leng aan met de melk. Kruid met peper, zout en nootmuskaat. Dek af en laat 20 à 25 min. garen.
- Smelt ondertussen de boter in een braadpan. Leg er de worsten in en laat 5 min. bakken op een matig vuur (niet in prikken). Draai om en laat de andere zijde nog 5 min. bakken op een zacht vuur.
- Plet de preistamppot met een pureestamper. Breng op smaak met de mosterd en meng goed.
Bereidingstijd:
40 minuten
Wat drinkt u erbij?
|