Worst

Boerenworst met preistamppot

Ingrediënten: 

4personen
  • 4 boerenworsten (Colruyt-beenhouwerij)
  • 2 eetl. boter
  • 800 g preiwitten (versmarkt of diepvries)
  • 200 g gerookte spekblokjes
  • 12 middelgrote aardappelen
  • 2 dl melk
  • 1 eetl. mosterd 'grof gemalen'
  • nootmuskaat
  • peper en zout

Voorbereiding: 

10 minuten
  1. Schil de aardappelen en snij in stukjes.
  2. Snij de verse preiwitten in fijne ringen.

Bereiding: 

  1. Bak de spekblokjes ± 2 min. in een kookpot met antiaanbaklaag, zonder vetstof.
  2. Voeg de (diepgevroren) prei toe en laat enkele min. stoven. Roer regelmatig om.
  3. Doe er de aardappelstukjes bij en leng aan met de melk. Kruid met peper, zout en nootmuskaat. Dek af en laat 20 à 25 min. garen.
  4. Smelt ondertussen de boter in een braadpan. Leg er de worsten in en laat 5 min. bakken op een matig vuur (niet in prikken). Draai om en laat de andere zijde nog 5 min. bakken op een zacht vuur.
  5. Plet de preistamppot met een pureestamper. Breng op smaak met de mosterd en meng goed.

Bereidingstijd: 

40 minuten