Wok van veggiegyros met kokos en groene curry

Ingrediënten: 

4personen
  • 600 g vegetarische gyros (diepvries)
  • 1 Chinese kool
  • 1 groene paprika
  • 250 g champignons
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 250 g basmatirijst
  • 165 ml kokosmelk (blik)
  • 2 eetl. groenecurrypasta (bokaal)
  • 2 eetl. rijstolie
  • 1 blokje groentebouillon
  • peper en zout

Voorbereiding: 

15 minuten

- Snij de Chinese kool in de lengte in 2 en verwijder
de harde kern. Snij in fijne reepjes.
- Snij de champignons in schijfjes.
- Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika en
snij in fijne reepjes.
- Snipper de ui en het knoflook fijn.

Bereiding: 

1 Verhit 1 eetl. rijstolie in een wok en bak de diepgevroren
gyros 5 min. Kruid met peper en zout en haal uit de wok.
2 Verhit 1 eetl. rijstolie in dezelfde wok en bak de fijngesnipperde ui en het knoflook glazig. Doe er de champignons, de paprika en de Chinese kool bij en roerbak
10 min. Voeg de kokosmelk en de groenecurrypasta toe en
laat nog enkele min. garen. Doe de gyros weer bij.
3 Kook ondertussen de rijst in lichtgezouten water met het
bouillonblokje (kooktijd: zie verpakking). Giet af.

Bereidingstijd: 

30 minuten