Vlaamse stoverij

Vlaamse stoverij

Ingrediënten: 

4personen
  • 1 kg mager runderstoofvlees (diepvries)
  • 2 uien
  • 2 eetl. boter
  • 2 sneden brood (naar keuze)
  • 1 eetl. mosterd
  • instantsausbinder
  • 33 cl Postel Dubbel
  • 1 L vleesbouillon (2 blokjes opgelost in 1 L heet water)
  • 1 koffiel. tijm (gedroogd)
  • 1 blaadje laurier
  • peper en zout

Voorbereiding: 

5 minuten
  1. Laat het vlees oppervlakkig ontdooien en dep droog.
  2. Snij de uien in grove stukken.

Bereiding: 

  1. Smelt de boter in een stoofpot en bak alle stukken vlees ± 5 min. aan alle kanten goudbruin. 
  2. Voeg de grofgesneden uien toe en kruid met de tijm, het blaadje laurier, peper en zout.
  3. Giet er de hete bouillon over en het flesje bier. Dek af en laat 1 u. 30 min. garen op een zacht vuur.
  4. Smeer de boterhammen in met de mosterd en leg ze op het vlees. Laat nog ± 30 min. verder garen. Roer de boterhammen op het einde door de saus tot ze gebonden is. Kruid met peper en zout.

Afwerking

Verdeel de stoverij over de borden. Serveer met frietjes en een slaatje van veldsla en witloof.

Tip

Maak de stoofpot een dag vooraf klaar, dan is hij nog lekkerder. 

 

 

Bereidingstijd: 

2 uur 20 minuten