
Vismarmietje
Ingrediënten:
4personen- 400 g wokmix vis (diepvries)
- 125 g grijze garnalen (versmarkt)
- 6 ansjovisreepjes in olijfolie (versmarkt, bokaal)
- 2 tomaten
- 1 kleine rode paprika
- 1 kleine groene paprika
- 1 limoen
- 1 dikke ui
- 1 sjalot
- 2 dl lichte room
- 2 eetl. geraspte parmezaan
- 1 dl droge witte wijn
- 2 eetl. wodka
- 1 dl visfond (bokaal)
- 2 eetl. olijfolie
- peper en zout
- instantsausbinder (facultatief)
Voorbereiding:
(ontdooitijd + 10 min.)- Laat de vis oppervlakkig ontdooien en dep goed droog.
- Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika’s en snij het vruchtvlees in dobbelsteentjes.
- Snij de tomaten in gelijke schijfjes.
- Snij de limoen in 8 partjes.
- Snipper de sjalot fijn.
- Snij de ui in ringen.
Bereiding:
Kan vooraf (15 min.)
- Doe de fijngesnipperde sjalot en de ansjovisfilets in een steelpannetje. Overgiet met de witte wijn en de visfond. Laat tot de helft inkoken en mix fijn.
- Verhit 1 eetl. olijfolie in een pan en bak de uiringen 1 à 2 min. Haal uit de pan.
- Verhit opnieuw 1 eetl. olijfolie in dezelfde pan en bak de paprikablokjes 2 à 3 min. op een matig vuur. Kruid met peper en zout en blus met de wodka.
- Voeg de paprikablokjes toe aan het mengsel met de witte wijn en voeg de lichte room toe. Laat 3 min. op een hevig vuur inkoken. Bind de saus eventueel met instantsausbinder.
- Schik de uiringen dakpansgewijs naast elkaar in 4 individuele ovenschoteltjes (of 1 grote ovenschotel). Verdeel er de blokjes vis over en overgiet met het roommengsel. Leg er de tomatenschijven op. Zet koel weg.
Op het moment zelf (± 20 min.)
- Verwarm de oven voor op 200 °C.
- Zet 15 min. in de voorverwarmde oven. Bestrooi met de parmezaan en plaats nog 2 min. onder de grill voor een mooi korstje.
Afwerking
Zet de schoteltjes op de borden en werk af met de grijze garnaaltjes en twee partjes limoen. Dien op met een stukje ciabatta.
Tip
U kan deze vispannetjes volledig vooraf klaarmaken. Zet ze op het moment zelf 20 min. in de oven en 2 min. onder de grill.
Bereidingstijd:
± 45 minuten