Vis in de wok

Vis in de wok met Chinese groenten

Ingrediënten: 

4personen
  • 500 g wokmix vis (diepvries)
  • 800 g Chinamix (diepvries)
  • 2 cm gember
  • 2 eetl. rijstolie
  • 1 eetl. sojasaus
  • 1 dl visbouillon of kippenbouillon (1/4 blokje opgelost in 1 dl heet water)
  • 1 koffiel. wok-marinadekruiden
  • peper en zout

Bereiding: 

  1. Strooi de wokmarinadekruiden over de diepgevroren vis en laat 5 min. staan.
  2. Schil en snipper intussen de gember fijn.
  3. Verhit 1 eetl. rijstolie in een wok en voeg de diepgevroren Chinamix toe. Roerbak 3 à 4 min.
  4. Haal de groenten uit de wok. Verhit opnieuw 1 eetl. rijstolie in de wok, doe er de fijngesnipperde gember en de vis in en roerbak ± 3 min.
  5. Voeg de groenten weer toe, doe er de bouillon bij en besprenkel met sojasaus. Schep voorzichtig om. Breng, indien nodig, verder op smaak met peper en zout.

Afwerking

Serveer onmiddellijk met noedels of rijst.

Sneltip

Rijst in de microgolfoven

Breng 2 koppen gezouten water aan de kook (± 5 min. op volle kracht, afhankelijk van het volume). Doe er 1 soepkop rijst bij en zet gedurende 10 à 12 min. op 3/4 kracht. Al het water is dan nog niet door de rijst opgenomen. Als u de rijst 10 min. laat rusten, gebeurt dat wel.

Tip

Noedels koken

Breng 1,5 L water aan de kook en doe er 250 g noedels (eiermie) in. Neem van het vuur, laat 4 min. rusten en giet af.

Bereidingstijd: 

15 minuten

Wat drinkt u erbij?