Venkelsalade met geitenkaas en granny smith

Ingrediënten: 

4personen
  • 1 venkelknol
  • 1 bosje radijzen
  • 100 g slamix
  • 1 grannysmithappel
  • 1 onbehandelde citroen (bio)
  • 1 plantje platte peterselie
  • 180 g geitenkaas
  • 2 eetl. yoghurt natuur
  • 2 eetl. olijfolie
  • zwarte peper (molen)
  • zout

Voorbereiding: 

20 minuten

- Snij de radijzen in dunne schijfjes.
- Snij de venkelknol in 4. Verwijder de harde binnenkant en snij in flinterdunne reepjes.
- Hak de platte peterselie fijn.
- Rasp de citroenschil en pers de citroen (u hebt 1 eetl. sap nodig).
- Snij de geitenkaas in blokjes.

Bereiding: 

()
(10 min.)

1. Meng de groene sla met de venkelreepjes, de schijfjes radijs en de peterselie.
2. Maak de dressing: meng de yoghurt met het citroensap, de zeste, de olijfolie en kruid met zwarte peper en zout.
3. Snij de ongeschilde grannysmithappel in dunne partjes en meng samen met de blokjes geitenkaas onder de salade.
4. Overgiet de salade met de dressing. Meng goed en serveer onmiddellijk.

Bereidingstijd: 

minder dan 30 minuten