
Ingrediënten:
4personen- 500 g sojascheuten
- 250 g oesterzwammen
- 1 rode paprika
- 1 eetl. limoensap
- 1 sjalot
- 2 eetl. rijstolie
- 2 eetl. sojasaus
- 2 eetl. olijfolie
- 3 takjes peterselie (vers)
- peper en zout
Voorbereiding:
15 minuten- Scheur de oesterzwammen in reepjes.
- Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika en snij in reepjes.
- Snipper de sjalot en de peterselie fijn.
Bereiding:
1. Verhit de olijfolie in de wok en bak de sjalot glazig.
2. Voeg de paprikareepjes en 1 dl water toe. Roerbak 3 min.
3. Voeg de oesterzwammen toe en laat 4 min. gaar worden.
4. Voeg de sojascheuten toe en roerbak nog 2 min.
5. Overgiet met de sojasaus, het limoensap en de rijstolie. Kruid met peper en zout.
6. Bestrooi met de peterselie. Serveer met basmatirijst.
Bereidingstijd:
minder dan 30 minuten