Veggiewok met oesterzwammen

Ingrediënten: 

4personen
  • 500 g sojascheuten
  • 250 g oesterzwammen
  • 1 rode paprika
  • 1 eetl. limoensap
  • 1 sjalot
  • 2 eetl. rijstolie
  • 2 eetl. sojasaus
  • 2 eetl. olijfolie
  • 3 takjes peterselie (vers)
  • peper en zout

Voorbereiding: 

15 minuten

- Scheur de oesterzwammen in reepjes.
- Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika en snij in reepjes.
- Snipper de sjalot en de peterselie fijn.

Bereiding: 

1. Verhit de olijfolie in de wok en bak de sjalot glazig.
2. Voeg de paprikareepjes en 1 dl water toe. Roerbak 3 min.
3. Voeg de oesterzwammen toe en laat 4 min. gaar worden.
4. Voeg de sojascheuten toe en roerbak nog 2 min.
5. Overgiet met de sojasaus, het limoensap en de rijstolie. Kruid met peper en zout.
6. Bestrooi met de peterselie. Serveer met basmatirijst.

Bereidingstijd: 

minder dan 30 minuten

Wat drinkt u erbij?