Veggi Pasta

Kruidige spirelli met courgette en venkel

Ingrediënten: 

4personen
  • 2 kleine courgettes
  • 1 venkelknol
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 10 gedroogde tomaten (versmarkt)
  • 125 g kruidenkaas
  • 70 g geraspte kaas (bv. grana padano)
  • 400 g spirelli
  • 1/2 blokje groentebouillon
  • 2 eetl. olijfolie
  • pilipili (Topaz)
  • peper en zout

Voorbereiding: 

10 minuten
  1. Snipper de ui fijn.
  2. Snij de courgettes en de venkel in dobbelsteentjes.
  3. Snij de gedroogde tomaten in stukjes.

Bereiding: 

  1. Verhit de olijfolie in een braadpan en stoof de fijngesnipperde ui glazig. Voeg de venkelblokjes toe en laat 5 min. al roerend stoven. Doe er de courgetteblokjes en het halve blokje groentebouillon bij en laat nog 5 min. al roerend stoven.
  2. Kook intussen de spirelli gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.
  3. Pers het knoflookteentje uit boven de groenten. Voeg de kruidenkaas en 1 dl water toe en roer goed om. Kruid met peper en zout.
  4. Meng de saus en de stukjes gedroogde tomaat onder de pasta.

Afwerking

Werk af met pilipili en geraspte kaas.

Bereidingstijd: 

25 minuten

Wat drinkt u erbij?