
Kruidige spirelli met courgette en venkel
Ingrediënten:
4personen- 2 kleine courgettes
- 1 venkelknol
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 10 gedroogde tomaten (versmarkt)
- 125 g kruidenkaas
- 70 g geraspte kaas (bv. grana padano)
- 400 g spirelli
- 1/2 blokje groentebouillon
- 2 eetl. olijfolie
- pilipili (Topaz)
- peper en zout
Voorbereiding:
10 minuten- Snipper de ui fijn.
- Snij de courgettes en de venkel in dobbelsteentjes.
- Snij de gedroogde tomaten in stukjes.
Bereiding:
- Verhit de olijfolie in een braadpan en stoof de fijngesnipperde ui glazig. Voeg de venkelblokjes toe en laat 5 min. al roerend stoven. Doe er de courgetteblokjes en het halve blokje groentebouillon bij en laat nog 5 min. al roerend stoven.
- Kook intussen de spirelli gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.
- Pers het knoflookteentje uit boven de groenten. Voeg de kruidenkaas en 1 dl water toe en roer goed om. Kruid met peper en zout.
- Meng de saus en de stukjes gedroogde tomaat onder de pasta.
Afwerking
Werk af met pilipili en geraspte kaas.
Bereidingstijd:
25 minuten