Vegetarische ovenschotel

Tarwegratin met zonnige groenten

Ingrediënten: 

4personen
  • 2 paprika's
  • 1 courgette
  • 1 aubergine
  • 1 ui
  • 100 g geraspte emmentaler
  • 400 g voorgekookte tarwegraantjes
  • 7 dl groentebouillon (2 blokjes opgelost in 7 dl heet water)
  • 2 eetl. olijfolie
  • 1 koffiel. Italiaanse kruidenmix (molen)
  • peper en zout

Voorbereiding: 

15 minuten
  1. Snij de ongeschilde courgette en de aubergine in blokjes van 1 cm.
  2. Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika’s en snij in blokjes van 1 cm.
  3. Snipper de ui fijn.

Bereiding: 

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  2. Verhit de olijfolie in een braadpan en bak de blokjes paprika, courgette, aubergine en de fijngesnipperde ui 5 min. Kruid met de Italiaanse kruidenmix, peper en zout.
  3. Meng er de tarwegraantjes onder en doe alles in een ovenschotel.
  4. Overgiet met de groentebouillon en bestrooi met de emmentaler. Zet de schotel 40 min. in de voorverwarmde oven.

Afwerking

Verdeel de tarwegratin over de borden en geef er een stukje stokbrood bij.

Bereidingstijd: 

1 uur 5 minuten