
Vegetarische burgers en tagliatelle met ratatouille
Ingrediënten:
4personen- 4 vegetarische burgers (diepvries)
- 3 tomaten
- 1 rode paprika
- 1/2 aubergine
- 1/2 courgette
- 2 takjes verse tijm
- 1 plantje basilicum
- 1 sjalot
- 1 teentje knoflook
- 75 g ontpitte groene en zwarte olijven (versmarkt)
- 500 g verse tagliatelle
- 2 eetl. olijfolie
- 1 koffiel. oregano
- 1/2 koffiel. cayennepeper
- peper en zout
Voorbereiding:
ontdooitijd + 15 min.- Laat de burgers oppervlakkig ontdooien.
- Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika en snij het vruchtvlees in stukjes.
- Snij de halve aubergine en courgette in blokjes van 1 cm.
- Verwijder de pitjes uit de tomaten en snij het vruchtvlees in blokjes van 2 cm.
- Hak de olijven grof.
- Snipper de sjalot en het knoflookteentje fijn.
- Rits de blaadjes van de takjes tijm.
Bereiding:
- Verhit de olijfolie in een kookpot en bak de sjalot en het knoflook glazig.
- Voeg de blokjes aubergine en courgette toe, samen met de stukjes paprika, de oregano, de tijm en de cayennepeper. Laat 1 min. bakken op een hevig vuur.
- Doe er de tomatenblokjes en de grofgehakte olijven bij, en laat 15 min. sudderen op een matig vuur. Kruid met peper en zout.
- Kook ondertussen de tagliatelle gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.
- Rooster de oppervlakkig ontdooide burgers 2 à 3 min. aan elke kant op de barbecue of in een hete grillpan.
Afwerking
Meng de pasta met de ratatouille en serveer met een vegetarische burger. Garneer met basilicumblaadjes.
Bereidingstijd:
40 minuten
Wat drinkt u erbij?
|