Vegetarische burgers

Vegetarische burgers en tagliatelle met ratatouille

Ingrediënten: 

4personen
  • 4 vegetarische burgers (diepvries)
  • 3 tomaten
  • 1 rode paprika
  • 1/2 aubergine
  • 1/2 courgette
  • 2 takjes verse tijm
  • 1 plantje basilicum
  • 1 sjalot
  • 1 teentje knoflook
  • 75 g ontpitte groene en zwarte olijven (versmarkt)
  • 500 g verse tagliatelle
  • 2 eetl. olijfolie
  • 1 koffiel. oregano
  • 1/2 koffiel. cayennepeper
  • peper en zout

Voorbereiding: 

ontdooitijd + 15 min.
  1. Laat de burgers oppervlakkig ontdooien.
  2. Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika en snij het vruchtvlees in stukjes.
  3. Snij de halve aubergine en courgette in blokjes van 1 cm. 
  4. Verwijder de pitjes uit de tomaten en snij het vruchtvlees in blokjes van 2 cm.
  5. Hak de olijven grof. 
  6. Snipper de sjalot en het knoflookteentje fijn. 
  7. Rits de blaadjes van de takjes tijm.

Bereiding: 

  1. Verhit de olijfolie in een kookpot en bak de sjalot en het knoflook glazig. 
  2. Voeg de blokjes aubergine en courgette toe, samen met de stukjes paprika, de oregano, de tijm en de cayennepeper. Laat 1 min. bakken op een hevig vuur. 
  3. Doe er de tomatenblokjes en de grofgehakte olijven bij, en laat 15 min. sudderen op een matig vuur. Kruid met peper en zout. 
  4. Kook ondertussen de tagliatelle gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af. 
  5. Rooster de oppervlakkig ontdooide burgers 2 à 3 min. aan elke kant op de barbecue of in een hete grillpan.

Afwerking

Meng de pasta met de ratatouille en serveer met een vegetarische burger. Garneer met basilicumblaadjes.

Bereidingstijd: 

40 minuten