Varkenskotelet

Varkenskotelet met wortelen in zachte kerriesaus

Ingrediënten: 

3personen
  • 4 varkenskoteletten zonder been (Colruyt-beenhouwerij)
  • 8 wortelen
  • 2 uien
  • 1 dl lichte room
  • 1/2 eetl. mosterd
  • instantsausbinder
  • 3 eetl. olijfolie
  • 1 eetl. kerriepoeder
  • 1/2 koffiel. paprikapoeder
  • 1 koffiel. tijm (gedroogd)
  • peper en zout

Voorbereiding: 

10 minuten
  1. Hak de uien fijn.
  2. Snij de wortelen in dunne staafjes.

Bereiding: 

  1. Verhit 2 eetl. olijfolie in een kookpot en stoof de uisnippers glazig. Voeg de wortelstaafjes toe en laat al roerend nog 2 min. stoven.
  2. Giet er 1,5 dl water bij en kruid met het kerriepoeder, het paprikapoeder, de tijm, peper en zout. Dek af en laat 10 min. zachtjes sudderen. Voeg de lichte room en de mosterd toe.
  3. Verhit intussen 1 eetl. olijfolie in een braadpan en leg er de varkenskoteletten in. Bak ze 2 min. goudbruin aan beide zijden. Kruid met peper en zout.
  4. Giet de wortelen met de saus over het vlees en laat 5 min. sudderen. Haal dan het vlees uit de pan. Leng indien nodig aan met wat water voor meer saus. Bind lichtjes met instantsausbinder.

Afwerking

Dien op met basmatirijst of gekookte primeuraardappelen.

Bereidingstijd: 

30 minuten