Varkensgebraad

Varkensgebraad met rozijntjes en worteltjes

Ingrediënten: 

4personen
  • 800 g hespengebraad (Colruyt-beenhouwerij)
  • 2 wortelen
  • 1 sjalot
  • 2 eetl. boter
  • 70 g rozijnen
  • 3 eetl. uienkonfijt
  • 1/2 blokje kippenbouillon
  • instantsausbinder
  • 2,5 dl droge witte wijn
  • peper en zout

Voorbereiding: 

10 minuten
  1. Snij de wortelen in fijne staafjes.
  2. Snij de sjalot in ringen.

Bereiding: 

  1. Verhit de boter in een hoge braadpan en bak het vlees aan alle kanten goudbruin. Kruid met peper en zout, voeg het halve bouillonblokje toe en giet er de witte wijn bij langs de rand van de pan.
  2. Voeg de sjalotringen, de wortelstaafjes en de rozijntjes toe, dek af en laat 45 min. verder bakken op een zacht vuur.
  3. Haal het vlees uit de pan en hou warm.
  4. Zet het vuur hoger en voeg het uienkonfijt toe. Laat even goed doorkoken en bind lichtjes met instantsausbinder.

Afwerking

Snij het vlees in sneetjes en geef er de saus bij. Dien op met kroketten en warme babypeertjes of met ovenaardappelen en een fris slaatje.

Tip

Ovenaardappeltjes
Schik 1 kg geschilde en in stukken gesneden aardappelen in een ruime ovenschotel, zo veel mogelijk naast elkaar. Besprenkel met 3 à 4 eetl. olijfolie en zet samen met het vlees in de oven. Laat ± 45 min. gaar bakken, afhankelijk van de soort en de dikte van de aardappelen.

Bereidingstijd: 

1uur 10 minuten

Wat drinkt u erbij?