Tortilla met spek, geitenkaas en kerstomaat

Tortilla met spek, geitenkaas en kerstomaat

Ingrediënten: 

4personen
  • 200 g ongezouten spek (diepvriesvlees)
  • 16 kerstomaten
  • 6 aardappelen
  • 4 uien
  • 100 g vers geitenkaasje
  • 6 eieren
  • 2 dl lichte room
  • 2 eetl. olijfolie
  • zwarte peper (molen)
  • zout

Voorbereiding: 

45 minuten

- Laat het spek oppervlakkig ontdooien. Dep goed droog en snij in kleine blokjes.
- Snij de kerstomaten middendoor.
- Snij de uien middendoor en snij in flinterdunne halve ringen.
- Schil de aardappelen en snij in dunne schijven van 1 à 2 mm dik

Bereiding: 

1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
2. Bak de spekblokjes mooi bruin en zonder vetstof in een pan die ook in de oven kan.
3. Doe er de olijfolie bij en voeg de uiringen en aardappelschijfjes toe. Kruid met zwarte peper en zout en laat 20 min. stoven op een zacht vuur.
4. Klop de eieren intussen los met de lichte room.
5. Giet het eimengsel er na 20 min. bij en laat nog 10 min. op een zacht vuur verder garen.
6. Verdeel de geitenkaas met een koffielepel over de tortilla en schik er ook de halve kerstomaten op.
Zet de pan nog 10 min. in de voorverwarmde oven.

Afwerking

Snij de tortilla in punten en serveer met een gemengde groene salade.

Bereidingstijd: 

minder dan 60 min