
Tonijn met groentecouscous
Ingrediënten:
4personen- 4 tonijnsteaks (diepvries)
- 1 courgette
- 1 aubergine
- 2 tomaten
- het sap van 1/2 citroen
- 1 plantje verse koriander
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 350 g tarwegriesmeel (couscous)
- 50 g rozijnen
- 1/2 koffiel. tomatenpuree
- 4 eetl. olijfolie
- 4 dl kippenbouillon (1 blokje opgelost in 4 dl heet water)
- 1 mespunt komijn
- zeezout (molen)
- peper en zout
Voorbereiding:
ontdooitijd + 25 min. + afkoeltijd- Laat de tonijnsteaks volledig ontdooien.
- Doe intussen de couscous in een kom en giet er de hete kippenbouillon bij. Laat 7 min. zwellen tot de bouillon is opgenomen.
- Snij de tomaten, de ongeschilde courgette en aubergine in blokjes.
- Snipper de ui, het knoflook en de koriander fijn.
- Voeg de fijngesnipperde koriander, de rozijnen en het citroensap toe aan de couscous en meng goed. Kruid met peper en zout en zet koel weg.
Bereiding:
- Verhit 2 eetl. olijfolie in een kookpot. Stoof de fijngesneden courgette, aubergine, tomaten, ui en knoflook gedurende 10 min.
- Verhit intussen 1 eetl. olijfolie in een (grill)pan en bak de ontdooide tonijnsteaks ± 2 min. aan elke kant. Rosé is tonijn het sappigst.
- Kruid de groenten met komijn en roer er de tomatenpuree onder. Laat nog even warm worden.
Afwerking
Verdeel de tonijnsteaks, de groentesaus en de couscous over de borden. Werk elk stuk tonijn af met enkele druppels olijfolie en strooi er wat zeezout over.
Tip
U kan dit recept ook klaarmaken op de barbecue. Maak de groentesaus vooraf klaar en verwarm ze in een aluminium schaaltje op de barbecue. Bestrijk de tonijnsteaks met olijfolie of vismarinade en bak ze 2 min. aan elke kant op de barbecue.
Bereidingstijd:
40 minuten