Tomaat-garnaal

Tomaat-garnaal

Ingrediënten: 

4personen
  • 200 g grijze garnalen (versmarkt)
  • 4 tomaten
  • 1/2 krop krulsla (Lollo Bionda)
  • 2 takjes verse peterselie
  • 1 koffiel. citroensap
  • 1 eidooier
  • 1 koffiel. mosterd
  • 2,5 dl zonnebloemolie
  • 1 eetl. wittewijnazijn
  • peper en zout

Voorbereiding: 

15 minuten
  1. Snipper de peterselie fijn.
  2. Snij de blaadjes van de sla fijn.
  3. Pel de tomaten (dat gaat makkelijk als u ze eerst 10 sec. onderdompelt in kokend water). Snij een hoedje van de tomaten en hol ze uit met een koffielepel. Zet de tomaten ondersteboven op een rooster en laat uitlekken.

Bereiding: 

  1. Vul de uitgeholde tomaten met grijze garnalen (hou wat garnalen apart voor de afwerking). Bedek de tomaten met de hoedjes.
  2. Maak de mayonaise: klop de eidooier met de mosterd tot een luchtige mengeling. Voeg beetje bij beetje de zonnebloemolie toe en klop tot een stevige mayonaise. Voeg het citroensap en de wittewijnazijn toe. Kruid naar smaak met peper en zout. Meng alles goed.

Afwerking

Maak een bedje van sla op elk bord en plaats een gevulde tomaat in het midden. Versier met de fijngesnipperde peterselie en verdeel de rest van de garnalen rond de tomaten. Lepel naar smaak wat mayonaise op het bord.

Tip

Dit gerecht is ook een geliefd hoofdgerecht. Reken dan 2 gevulde tomaten per persoon en dien op met frietjes.

Bereidingstijd: 

25 minuten

Wat drinkt u erbij?