
Pasta met knoflooktofu en pesto
Ingrediënten:
4personen- 200 g tofu (blok)
- 200 g kerstomaten
- 80 g rucola
- 3 plantjes basilicum
- 3 teentjes knoflook
- 150 g parmezaan (blok)
- 400 g linguine
- 50 g pijnboompitten
- 10 eetl. olijfolie
- 1 koffiel. paprikapoeder
- peper en zout
Voorbereiding:
30 minuten- Laat de tofu uitlekken en dep droog. Snij in reepjes. Meng met het paprikapoeder, 2 teentjes geperst knoflook en 2 eetl. olijfolie. Kruid met peper en zout.
- Rasp 100 g parmezaan en snij de overige 50 g in schilfers.
- Maak de pesto: hak de basilicumblaadjes grof en doe ze in een hoge beker. Voeg de pijnboompitten toe (hou 4 eetl. opzij). Mix heel fijn. Voeg 6 eetl. olijfolie toe, 1 teentje geperst knoflook, de geraspte parmezaan, peper en zout. Mix tot een smeuïge pesto.
Bereiding:
- Kook de linguine gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af en laat uitlekken.
- Verhit intussen 2 eetl. olijfolie in een wok en roerbak de gemarineerde tofureepjes (met de marinade) goudbruin en lichtjes krokant.
- Rooster 4 eetl. pijnboompitten goudbruin in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof.
- Snij de kerstomaatjes in 4 en hak de rucola grof.
- Roer de pesto onder de linguine en strooi er de tofu, de geroosterde pijnboompitten, de rucola en de kerstomaatjes over. Werk af met de parmezaanschilfers.
Tip
U kan de pesto gerust al de dag voordien maken.
Bereidingstijd:
40 minuten