Tofu

Pasta met knoflooktofu en pesto

Ingrediënten: 

4personen
  • 200 g tofu (blok)
  • 200 g kerstomaten
  • 80 g rucola
  • 3 plantjes basilicum
  • 3 teentjes knoflook
  • 150 g parmezaan (blok)
  • 400 g linguine
  • 50 g pijnboompitten
  • 10 eetl. olijfolie
  • 1 koffiel. paprikapoeder
  • peper en zout

Voorbereiding: 

30 minuten
  1. Laat de tofu uitlekken en dep droog. Snij in reepjes. Meng met het paprikapoeder, 2 teentjes geperst knoflook en 2 eetl. olijfolie. Kruid met peper en zout.
  2. Rasp 100 g parmezaan en snij de overige 50 g in schilfers.
  3. Maak de pesto: hak de basilicumblaadjes grof en doe ze in een hoge beker. Voeg de pijnboompitten toe (hou 4 eetl. opzij). Mix heel fijn. Voeg 6 eetl. olijfolie toe, 1 teentje geperst knoflook, de geraspte parmezaan, peper en zout. Mix tot een smeuïge pesto.

Bereiding: 

  1. Kook de linguine gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af en laat uitlekken.
  2. Verhit intussen 2 eetl. olijfolie in een wok en roerbak de gemarineerde tofureepjes (met de marinade) goudbruin en lichtjes krokant.
  3. Rooster 4 eetl. pijnboompitten goudbruin in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof.
  4. Snij de kerstomaatjes in 4 en hak de rucola grof.
  5. Roer de pesto onder de linguine en strooi er de tofu, de geroosterde pijnboompitten, de rucola en de kerstomaatjes over. Werk af met de parmezaanschilfers.

Tip

U kan de pesto gerust al de dag voordien maken.

Bereidingstijd: 

40 minuten