Toast met gegratineerd kaasje

Toast met gegratineerd kaasje

Ingrediënten: 

4personen
  • 150 g zilveruitjes (diepvries)
  • 1 boskoopappel
  • 100 g Le Doré de Lathuy-kaas
  • 2 eetl. boter
  • 4 sneden bruin brood
  • 3 eetl. lichtbruine suiker
  • 2 eetl. balsamicoazijn

Voorbereiding: 

20 minuten

Verwarm de ovengrill 10 min. voor op 180 °C.

Bereiding: 

1. Rooster het brood in een brood rooster of onder de ovengrill.
2. Smelt 1 eetl. boter in een steel pannetje en bak de zilveruitjes 10 min. Giet het vocht weg en roer er de balsamicoazijn onder. Laat nog 5 min. garen op een zacht vuur.
3. Schil ondertussen de appel en verwijder het klokhuis met een appelboor. Snij in 4 gelijke schijven van 1 cm dik. Smelt 1 eetl. boter in een braadpan en bak de schijven 1 min. aan elke kant. Bestrooi met de suiker en laat karamelliseren.
4. Snij de kaas in 4 sneetjes. Beleg elk sneetje brood met 1 appelschijfje en 1 sneetje kaas. Zet 2 min. onder de ovengrill zodat de kaas mooi smelt en lichtjes bruin kleurt.

Afwerking

Serveer met de gekonfijte uitjes. Geef er eventueel wat fijngesneden jonge slascheuten bij.

Tip

Voor een mooie presentatie snijdt u alle ingrediënten in dezelfde vorm en grootte als de appelschijven.

Bereidingstijd: 

Minder dan 30 minuten