Thaise auberginesoep met schelvis

Ingrediënten: 

4personen
  • 500 g schelvis 'filet pur' (diepvries)
  • 150 g gevulde krabschalen (diepvries)
  • 165 ml kokosmelk (blik)
  • 1 kopje basmatirijst
  • 1 blokje visbouillon
  • 0.25 limoen (enkel het sap)
  • 5 radijzen
  • 1.5 aubergines
  • 1.5 broccoli's (of 500 g diepvries, Ringis)
  • 2 cm gember (vers)
  • 3 teentjes knoflook
  • 3 sjalotten
  • 2 stengels witte selder
  • 2 eetl. olijfolie
  • 1 eetl. sojasaus
  • 1 eetl. ketjap manis
  • 1 plantje koriander
  • peper en zout

Voorbereiding: 

15 minuten

- Laat de schelvis en het krabvlees oppervlakkig ontdooien.
- Snipper de teentjes knoflook en de sjalotten fijn. 
- Schil de gember en snipper fijn. 
- Snij de aubergines in blokjes.
- Verdeel de halve verse broccoli in roosjes.
- Snij de stengels witte selder in fijne reepjes.
- Snij de radijzen in staafjes. Hou apart voor de afwerking.
- Snipper de koriander fijn. Hou 1 eetl. apart voor de afwerking.

Bereiding: 

1. Roerbak de fijngesnipperde teentjes knoflook en sjalotten samen met de fijngesneden gember 1 min. in 2 eetl. olijfolie. Voeg de basmatirijst toe.
2. Voeg de schelvis toe samen met het blokje visbouillon, de kokosmelk, het krabvlees, de fijngesnipperde koriander, de blokjes aubergine, de broccoliroosjes (diepvries niet ontdooien), de reepjes witte selder en 1 L water. Breng aan de kook en laat 7 à 10 min. zachtjes koken. 
3. Haal het krabvlees indien nodig uit elkaar en snij de schelvis in stukken.
4. Breng op smaak met peper, zout, 1 eetl. sojasaus, 1 eetl. ketjap manis en het sap van 0,25 limoen (eventueel iets meer, naar smaak). Werk de soep af met het restje fijngesnipperde koriander en de staafjes radijs.

Bereidingstijd: 

Minder dan 30 minuten