Spirelli met cheddar en schorseneren

Spirelli met cheddar en schorseneren

Ingrediënten: 

4personen
  • 400 g spirelli
  • 250 g cheddar
  • 5 stengels witte selder
  • 400 g schorseneren (diepvries)
  • 250 g champignons
  • 3 eetl. amandelschilfers
  • 3 eetl. notenmix voor salades
  • 70 g boter
  • 3 eetl. olijfolie
  • 4 eetl. bloem
  • 6 dl halfvolle melk
  • 1 eetl. mosterd 'grof gemalen'
  • 1 koffiel. tijm (gedroogd)
  • 1 mespunt nootmuskaat
  • peper en zout

Voorbereiding: 

25 minuten

- Snij de selder in reepjes.
- Snij de champignons in 4.
- Rasp de cheddarkaas en hou 3 eetl. apart voor het bestrooien van de pastaschotel.

Bereiding: 

1. Bak de champignons 5 min. al roerend in 1 eetl. hete olijfolie.
2. Bak de diepgevroren schorseneren gedurende 15 min. al roerend in 2 eetl. hete olijfolie, tot ze beetgaar zijn en lichtjes bruin kleuren.
3. Maak de kaassaus: laat de boter smelten en roer er de bloem door. Laat even bakken en leng al roerend aan met de melk. Voeg de tijm toe en laat 5 min. al roerend pruttelen. Haal van het vuur en roer er de kaas, de nootmuskaat en de mosterd door. Kruid met peper en zout.
4. Kook de pasta samen met de selderreepjes beetgaar in 5 L lichtgezouten water (tijd: zie verpakking). Giet af en laat uitlekken. Meng er de gebakken champignons onder.

Afwerking

Schep de saus over de pasta, bestrooi met de noten en 3 eetl. kaas.

Tip

- U kan in deze schotel de selder en de schorseneren respectievelijk vervangen door witloof en aspergestukjes.
- Indien u niet van krokante schorseneren houdt, voeg dan op het einde van de baktijd (stap 3) een glaasje water bij de schorseneren en laat ze nog enkele min. sudderen tot ze zacht zijn.
- Ook lekker als ovenschotel: schuif 25 à 35 min. in de oven tot het binnenin goed warm is en er zich een goudkleurig korstje vormt. Laat de schorseneren in dat geval maar 10 min. koken (stap 2).

Bereidingstijd: 

minder dan 30 minuten