Spaghetti bolognese

Spaghetti bolognese

Ingrediënten: 

5personen
  • 600 g bereid gehakt rund + varken (Colruyt-beenhouwerij)
  • 2 wortelen
  • 2 stengels groene selder
  • 1 paprika
  • 150 g champignons
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 500 g spaghetti
  • 800 g hele gepelde tomaten (blik)
  • 70 g tomatenpuree
  • 2 eetl. olijfolie
  • cayennepeper
  • paprikapoeder (of andere kruiden, bv. marjolein of oregano)
  • peper en zout
  • kippenbouillon of rode wijn (facultatief)

Voorbereiding: 

15 minuten
  1. Snij alle groenten in kleine stukjes.
  2. Snipper de ui en het knoflook fijn.

 

Bereiding: 

  1. Verhit 1 eetl. olijfolie in een kookpot en bak de fijngesnipperde ui en het knoflook glazig.
  2. Voeg de fijngesneden groenten toe en laat ± 4 min. afgedekt stoven op een zacht vuur.
  3. Verhit 1 eetl. olijfolie in een pan en bak het gehakt (maak los met een vork).
  4. Voeg het gehakt, de tomatenpuree en de gepelde tomaten toe aan de gestoofde groenten en roer goed. Kruid met peper, zout, cayennepeper, en naar smaak met de andere kruiden.
  5. Dek af en laat 1 u. sudderen op een zacht vuur. Breng eventueel op smaak met een scheutje kippenbouillon of rode wijn.
  6. Kook tegen het einde van de suddertijd de spaghetti in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.

Afwerking
Lepel de bolognesesaus over de spaghetti.

Bereidingstijd: 

1 u. 30 min.