
Spaghetti bolognese
Ingrediënten:
5personen- 600 g bereid gehakt rund + varken (Colruyt-beenhouwerij)
- 2 wortelen
- 2 stengels groene selder
- 1 paprika
- 150 g champignons
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 500 g spaghetti
- 800 g hele gepelde tomaten (blik)
- 70 g tomatenpuree
- 2 eetl. olijfolie
- cayennepeper
- paprikapoeder (of andere kruiden, bv. marjolein of oregano)
- peper en zout
- kippenbouillon of rode wijn (facultatief)
Voorbereiding:
15 minuten- Snij alle groenten in kleine stukjes.
- Snipper de ui en het knoflook fijn.
Bereiding:
- Verhit 1 eetl. olijfolie in een kookpot en bak de fijngesnipperde ui en het knoflook glazig.
- Voeg de fijngesneden groenten toe en laat ± 4 min. afgedekt stoven op een zacht vuur.
- Verhit 1 eetl. olijfolie in een pan en bak het gehakt (maak los met een vork).
- Voeg het gehakt, de tomatenpuree en de gepelde tomaten toe aan de gestoofde groenten en roer goed. Kruid met peper, zout, cayennepeper, en naar smaak met de andere kruiden.
- Dek af en laat 1 u. sudderen op een zacht vuur. Breng eventueel op smaak met een scheutje kippenbouillon of rode wijn.
- Kook tegen het einde van de suddertijd de spaghetti in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.
Afwerking
Lepel de bolognesesaus over de spaghetti.
Bereidingstijd:
1 u. 30 min.
Wat drinkt u erbij?
|