Scampi’s op een bedje van spinazie met mascarponesaus

Ingrediënten: 

4personen
  • 500g bladspinazie (diepvries)
  • 12 grote ongepelde tijgergarnalen "scampi" (diepvries)
  • 5 eetlepels boter
  • 1dl droge witte wijn
  • 100g mascarpone
  • 1 eidooier
  • nootmuskaat
  • peper en zout

Voorbereiding: 

10 minuten

Dompel de diepgevroren scampi's 2 min. in heet water zodat u ze makkelijk kan pellen. Dep ze droog.

Bereiding: 

1. Smelt 3 eetlepels boter in een kookpan en doe er de diepgevroren bladspinazie in. Stoof zonder deksel gedurende 10 min. op een zacht vuur en roer af en toe om. Kruid met nootmuskaat, peper en zout.

2. Smelt in een andere pan 2 eetlepels boter en laat de scampi's aan beide zijden bakken. Kruid met peper en zout. Laat op een zacht vuur 3 min. gaar worden (6 min. voor zeer grote scampi's).

3. Haal de scampi's uit de pan en hou ze warm. Giet 1 dl droge witte wijn in een pannetje en laat 1 min. koken. Voeg de mascarpone toe en laat even goed doorkoken. Breng op smaak met peper en zout. Neem van het vuur en klop er een eidooier door.

Afwerking

In het midden van het bord maakt u een spinaziebedje en u schikt er de scampi's bovenop. Giet er wat mascarponesaus rond.

Bereidingstijd: 

minder dan 30 minuten