Salade niçoise

Salade niçoise met gemarineerde ansjovis

Ingrediënten: 

5personen
  • 150 g extra fijne prinsessenbonen (diepvries, Ringis)
  • 100 g gemarineerde ansjovisfilet (versmarkt)
  • 2 tomaten
  • 1/2 krop eikenbladsla
  • 3 takjes verse tijm
  • 1 rode ui
  • 3 eieren
  • 200 g tonijn in olijfolie (blik)
  • 200 g ontpitte zwarte olijven (blik)
  • 1 eetl. kappertjes (bokaal)
  • 3 eetl. olijfolie
  • 2 eetl. rodewijnazijn
  • peper en zout

Voorbereiding: 

15 minuten
  1. Kook de eieren gedurende 10 min. in kokend water. Pel ze en snij in partjes. Hou opzij voor de versiering van de salade.
  2. Kook de diepgevroren prinsessenbonen ± 7 min. in lichtgezouten water. Giet af en spoel onder koud water.
  3. Pel de tomaten (dat gaat gemakkelijk als u ze 10 sec. onderdompelt in kokend water). Snij de gepelde tomaten in partjes.
  4. Snij de halve krop eikenbladsla in stukken en snipper de rode ui fijn.
  5. Laat de gemarineerde ansjovis, de olijven, de kappertjes en de tonijn uitlekken. Snij de ansjovisfilets in stukken (hou enkele hele ansjovisfilets opzij voor de versiering). Breek de tonijn in stukjes.
  6. Rits de blaadjes van de tijmtakjes.

Bereiding: 

  1. Meng voorzichtig de prinsessenbonen, de tomaten, de eikenbladsla, de rode ui, de gemarineerde ansjovis, de olijven, de kappertjes, de tonijn en de tijm in een grote slakom.
  2. Meng de olijfolie met de rodewijnazijn. Kruid met peper en zout.
  3. Overgiet de salade met de vinaigrette. Versier met de partjes ei en de hele ansjovisfilets. Dien op met een stukje stokbrood.

 

Bereidingstijd: 

20 minuten

Wat drinkt u erbij?