
Salade niçoise met gemarineerde ansjovis
Ingrediënten:
5personen- 150 g extra fijne prinsessenbonen (diepvries, Ringis)
- 100 g gemarineerde ansjovisfilet (versmarkt)
- 2 tomaten
- 1/2 krop eikenbladsla
- 3 takjes verse tijm
- 1 rode ui
- 3 eieren
- 200 g tonijn in olijfolie (blik)
- 200 g ontpitte zwarte olijven (blik)
- 1 eetl. kappertjes (bokaal)
- 3 eetl. olijfolie
- 2 eetl. rodewijnazijn
- peper en zout
Voorbereiding:
15 minuten- Kook de eieren gedurende 10 min. in kokend water. Pel ze en snij in partjes. Hou opzij voor de versiering van de salade.
- Kook de diepgevroren prinsessenbonen ± 7 min. in lichtgezouten water. Giet af en spoel onder koud water.
- Pel de tomaten (dat gaat gemakkelijk als u ze 10 sec. onderdompelt in kokend water). Snij de gepelde tomaten in partjes.
- Snij de halve krop eikenbladsla in stukken en snipper de rode ui fijn.
- Laat de gemarineerde ansjovis, de olijven, de kappertjes en de tonijn uitlekken. Snij de ansjovisfilets in stukken (hou enkele hele ansjovisfilets opzij voor de versiering). Breek de tonijn in stukjes.
- Rits de blaadjes van de tijmtakjes.
Bereiding:
- Meng voorzichtig de prinsessenbonen, de tomaten, de eikenbladsla, de rode ui, de gemarineerde ansjovis, de olijven, de kappertjes, de tonijn en de tijm in een grote slakom.
- Meng de olijfolie met de rodewijnazijn. Kruid met peper en zout.
- Overgiet de salade met de vinaigrette. Versier met de partjes ei en de hele ansjovisfilets. Dien op met een stukje stokbrood.
Bereidingstijd:
20 minuten