Rundertartaar

Rundertartaar met kappertjes

Ingrediënten: 

4personen
  • 800 g filet americain natuur (Colruyt-beenhouwerij)
  • 1 zakje gemengde sla
  • 2 tomaten
  • 2 dikke sjalotten
  • 8 augurken (bokaal)
  • 2 eetl. kappertjes (bokaal)
  • 2 eetl. zilveruitjes (bokaal)
  • 4 eetl. mayonaise
  • 3 eetl. worcestersaus
  • peper en zout
  • tabasco (facultatief)
  • 3 eetl. frambozenazijn (of rodewijnazijn)
  • 2 eetl. walnotenolie

Voorbereiding: 

5 minuten
  1. Snipper de sjalotten fijn.
  2. Snij de tomaten in partjes.

Bereiding: 

  1. Meng in een grote kom de filet americain met de worcestersaus, de fijnsnipperde sjalotten, de kappertjes en de mayonaise. Kruid naar smaak met peper, zout en eventueel met tabasco.
  2. Meng de frambozenazijn met de notenolie. Kruid met peper en zout en giet over de gemengde sla. Doe er de tomatenpartjes bij.

Afwerking

Schep een portie rundertartaar op elk bord en garneer met de salade, de zilveruitjes en de augurken. Geef er frietjes bij.

Bereidingstijd: 

30 minuten