
Rijstpap
Ingrediënten:
5personen- 1 L volle melk
- 2 eieren
- 125 g dessertrijst (bv. carolinarijst)
- 4 eetl. suiker
- bruine suiker
- 1 capsule saffraan
- 1 vanillestokje
Voorbereiding:
1 minuutSnij het vanillestokje in de lengte open en schraap de pitjes eruit met een scherp mesje.
Bereiding:
- Verwarm de melk au bain-marie (plaats daarvoor een kom in een kookpot met heet water). Doe er het vanillestokje en de pitjes in.
- Dek af en breng aan de kook. Haal er het vanillestokje uit en voeg de rijst toe.
- Laat 45 min. à 1 u. afgedekt garen op een matig vuur (het water van de bain-marie moet pruttelen zonder over te koken). Maak de rijst regelmatig los met een vork. De rijst moet de melk niet volledig opnemen.
- Voeg de suiker toe.
- Scheid de eidooiers van de eiwitten. Doe de eidooiers en de saffraan in een kopje en roer los met enkele eetl. rijstpap. Roer het mengsel door de rijstpap en laat grotendeels afkoelen.
- Klop intussen de eiwitten stijf en schep door de rijstpap.
Afwerking
Serveer in schaaltjes en versier met wat bruine suiker.
Bereidingstijd:
1 uur 31 minuten
Wat drinkt u erbij?
|