Raclette

Raclette

Ingrediënten: 

4personen
  • 250 g gerookte ham
  • 250 g kastanjechampignons
  • 1 rode paprika
  • 1 gele paprika
  • 1 krop eikenbladsla
  • 1 komkommer
  • 600 g aardappelen
  • 1 rode ui
  • 800 g raclettekaas (in sneetjes)
  • 125 g lookboter
  • 75 g zilveruitjes (bokaal)
  • 75 g augurken (bokaal)
  • 4 eetl. mosterdvinaigrette
  • 1 eetl. wittewijnazijn
  • peper en zout

Voorbereiding: 

30 minuten
  1. Kook de aardappelen ± 25 min. gaar in de schil in lichtgezouten water. Giet af.
  2. Snij intussen de gerookte ham in fijne reepjes.
  3. Snij de kastanjechampignons en de rode ui in fijne schijfjes.
  4. Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika’s en snij het vruchtvlees in fijne reepjes.
  5. Snij de sla grof en meng er de mosterdvinaigrette onder.
  6. Snij de ongeschilde komkommer in fijne schijfjes en besprenkel met de wittewijnazijn. Kruid met peper en zout.
  7. Verdeel alle ingrediënten over verschillende kommetjes en zet op tafel.

Bereiding: 

Iedereen kan naar hartenlust zijn pannetje vullen met groenten en gerookte ham. Leg er een sneetje raclettekaas op en wacht tot de kaas gesmolten is en eventueel een korstje krijgt.

Afwerking

Serveer met de aardappelen in de schil en de lookboter, de sla en de komkommer, de zilveruitjes en de augurken.

 

Bereidingstijd: 

30 minuten

Wat drinkt u erbij?