
Quornfilet in een pestojasje met tomatensaus
Ingrediënten:
4personen- 4 quornfilets (diepvries)
- 1 kg tomaten
- 10 blaadjes basilicum
- 3 lente-uitjes
- 1 teentje knoflook
- 9 eetl. rode pesto
- 2 eetl. olijfolie
- zeezout (molen)
- peper
Voorbereiding:
10 minuten- Laat de diepgevroren quornfilets ontdooien, dep droog en bestrijk met de rode pesto.
- Pel de tomaten (dat gaat makkelijk als u ze 10 sec. onderdompelt in kokend water) en snij elke tomaat in 12 partjes.
- Snij de lente-uitjes in ringetjes.
- Pers het knoflookteentje en snipper het basilicum fijn.
Bereiding:
- Verhit 1 eetl. olijfolie in een kookpot en schroei de quornfilets gedurende 1 à 2 min. dicht op een hevig vuur. Bak zachtjes verder gedurende 10 min. Kruid met wat peper en zeezout (let op, de pesto is al goed gekruid).
- Maak ondertussen de tomatensaus: verhit 1 eetl. olijfolie in een kookpot. Voeg de tomatenpartjes toe en roer om. Breng op smaak met peper, zeezout en het knoflook. Dek af en stoof 10 à 15 min.
- Werk de saus af met fijngesnipperd basilicum en lente-uitjes.
Afwerking
Dien op met basmatirijst.
Bereidingstijd:
30 minuten
Wat drinkt u erbij?
|