Quorn

Quornfilet in een pestojasje met tomatensaus

Ingrediënten: 

4personen
  • 4 quornfilets (diepvries)
  • 1 kg tomaten
  • 10 blaadjes basilicum
  • 3 lente-uitjes
  • 1 teentje knoflook
  • 9 eetl. rode pesto
  • 2 eetl. olijfolie
  • zeezout (molen)
  • peper

Voorbereiding: 

10 minuten
  1. Laat de diepgevroren quornfilets ontdooien, dep droog en bestrijk met de rode pesto.
  2. Pel de tomaten (dat gaat makkelijk als u ze 10 sec. onderdompelt in kokend water) en snij elke tomaat in 12 partjes.
  3. Snij de lente-uitjes in ringetjes.
  4. Pers het knoflookteentje en snipper het basilicum fijn.

Bereiding: 

  1. Verhit 1 eetl. olijfolie in een kookpot en schroei de quornfilets gedurende 1 à 2 min. dicht op een hevig vuur. Bak zachtjes verder gedurende 10 min. Kruid met wat peper en zeezout (let op, de pesto is al goed gekruid).
  2. Maak ondertussen de tomatensaus: verhit 1 eetl. olijfolie in een kookpot. Voeg de tomatenpartjes toe en roer om. Breng op smaak met peper, zeezout en het knoflook. Dek af en stoof 10 à 15 min.
  3. Werk de saus af met fijngesnipperd basilicum en lente-uitjes.

Afwerking

Dien op met basmatirijst.

Bereidingstijd: 

30 minuten

Wat drinkt u erbij?