
Ingrediënten:
6porties- 1 rol bladerdeeg (versmarkt)
- 200 g tonijn in eigen nat (blik)
- 1 rode paprika
- 1 citroen
- 1 sjalot
- 4 eieren
- 4 dl room
- 0.5 eetl. boter
- 1 teentje knoflook
- 1 eetl. peterselie (vers)
- peper en zout
Voorbereiding:
5 minuten- Laat de tonijn uitlekken.
- Verwijder de zaadlijsten en de pitjes uit de paprika en snij in blokjes.
- Snipper de sjalot en het knoflookteentje fijn.
- Was de citroen. Rasp de schil tot u 0,5 koffiel. hebt.
Bereiding:
1. Smelt de boter in een kookpan en stoof de fijngesnipperde sjalot en knoflook. Voeg de paprikablokjes toe en laat 3 min. mee stoven op een matig vuurtje. Zet opzij en laat afkoelen.
2. Leg het uitgerolde bladerdeeg met het bakpapier in een taartvorm. Prik er enkele keren in met een vork. Verdeel er de gestoofde groentjes en de tonijn over.
3. Klop de eieren los met de room en kruid met peper en zout. Meng er de fijngehakte peterselie en de citroenschil onder. Giet over de tonijn.
4. Schuif gedurende 45 min. in een op 200 °C voorverwarmde oven.
Afwerking
Laat 5 min. rusten en dien op met gemengde salade. Ook lauw of koud lekker.