
Quiche lorraine
Ingrediënten:
4personen- 250 g gerookte spekreepjes
- 1 ui
- 4 eieren
- 2 dl lichte room
- 150 g geraspte kaas
- 1 rol bladerdeeg (versmarkt)
- nootmuskaat
- peper en zout
Voorbereiding:
5 minuten- Snipper de ui fijn.
- Klop de eieren los, roer er de room en de kaas onder en kruid naar smaak met nootmuskaat, peper en zout.
Bereiding:
- Verwarm de oven voor op 200 °C.
- Leg het uitgerolde bladerdeeg met het bakpapier in een grote taartvorm (Ø 28 cm) en prik er enkele keren in met een vork. Snij eventueel het overtollige bakpapier weg.
- Bak de spekreepjes en de ui 3 min. in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof. Verdeel ze over het bladerdeeg.
- Giet er het eimengsel over.
- Zet de quiche ± 35 min. in de voorverwarmde oven. Als de quiche te bruin kleurt, kan u er losjes een vel aluminiumfolie over leggen.
Afwerking
Serveert u de quiche als hoofdgerecht, snij ze dan in punten en serveer warm of lauw met een gemengd slaatje. U kan ze ook in vierkantjes versnijden en opdienen als aperitiefhapje.
Bereidingstijd:
45 minuten