Quiche lorraine

Quiche lorraine

Ingrediënten: 

4personen
  • 250 g gerookte spekreepjes
  • 1 ui
  • 4 eieren
  • 2 dl lichte room
  • 150 g geraspte kaas
  • 1 rol bladerdeeg (versmarkt)
  • nootmuskaat
  • peper en zout

Voorbereiding: 

5 minuten
  1. Snipper de ui fijn.
  2. Klop de eieren los, roer er de room en de kaas onder en kruid naar smaak met nootmuskaat, peper en zout.

Bereiding: 

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Leg het uitgerolde bladerdeeg met het bakpapier in een grote taartvorm (Ø 28 cm) en prik er enkele keren in met een vork. Snij eventueel het overtollige bakpapier weg.
  3. Bak de spekreepjes en de ui 3 min. in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof. Verdeel ze over het bladerdeeg.
  4. Giet er het eimengsel over.
  5. Zet de quiche ± 35 min. in de voorverwarmde oven. Als de quiche te bruin kleurt, kan u er losjes een vel aluminiumfolie over leggen. 

Afwerking

Serveert u de quiche als hoofdgerecht, snij ze dan in punten en serveer warm of lauw met een gemengd slaatje. U kan ze ook in vierkantjes versnijden en opdienen als aperitiefhapje.

 

 


 

Bereidingstijd: 

45 minuten

Wat drinkt u erbij?