Provençaalse ovenschotel met kip

Ingrediënten: 

4personen
  • 600 g borstfilet van braadkip (beenhouwerij)
  • 2 tomaten
  • 1 aubergine
  • 1 gele paprika
  • 1 courgette
  • 100 g geraspte parmezaan (of pecorino)
  • 1 teentje knoflook
  • 4 eetl. olijfolie
  • 1 koffiel. basilicum (gedroogd)
  • 1 koffiel. tijm (gedroogd)
  • 1 koffiel. Provençaalse kruiden
  • 0,5 koffiel. paprikapoeder
  • 0,5 koffiel. cayennepeper
  • peper en zout

Voorbereiding: 

10 minuten + 45 minuten in de oven

- Snij de tomaten, de aubergine, de paprika en de courgette in blokjes.
- Hak het knoflook heel fijn.
- Snij de kip in dunne reepjes.
- Meng in een soepkom de geraspte parmezaan met het basilicum, de tijm, de Provençaalse kruiden, de paprika en de cayennepeper.

Bereiding: 

1. Schik in een grote en diepe ovenschotel afwisselend een laag tomaat, aubergine, paprika, courgette, reepjes kip en geraspte parmezaan met kruiden. Ga zo verder tot alle ingrediënten op zijn.
2. Verdeel er de fijngehakte schijfjes knoflook over en besprenkel met olijfolie. Kruid met peper en zout naar smaak.
3. Schuif gedurende 45 min. in de voorverwarmde oven (220 °C). Verlaag dan de temperatuur tot 160 °C en laat nog 15 min. bakken. Als de bovenkant mooi bruin kleurt, dekt u de ovenschotel af met aluminiumfolie. Laat wel de randen vrij zodat overtollig vocht kan verdampen

Bereidingstijd: 

minder dan 60 minuten