Postelkaastorentje met appel en kervelsaus

Postelkaastorentje met appel en kervelsaus

Ingrediënten: 

4personen
  • 2 plakjes bladerdeeg (diepvries)
  • 4 sneden Postel (oude abdijkaas)
  • 3 jonagoldappelen
  • 0.5 dl Postel blond (abdijbier)
  • 1 ei
  • 1 dl room
  • 1 portie kervel (diepvries)
  • 0.5 citroen (enkel het sap)
  • 2 takjes kervel
  • peper en zout

Voorbereiding: 

5 minuten + 25 minuten in de oven

- Laat het bladerdeeg gedurende± 15 min. ontdooien op kamertemperatuur.
- Snij uit de bladerdeegplakjes 8 cirkels (Ø 10 à 12 cm). 
- Haal met een appelboor het klokhuis uit de appelen. Schil de appelen, laat ze wel heel en snij ze in schijfjes van 1/2 à 1 cm dikte. U hebt 8 grote appelschijven nodig. De schijfjes van de boven- en onderkant van de appelen snijdt u in stukjes en houdt u opzij voor de saus. Besprenkel de appelschijfjes en -stukjes met citroensap.
- Ontkorst de kaas en snij er 16 cirkels uit (net iets kleiner dan de appelschijven).

Bereiding: 

1. Leg 4 van de 8 bladerdeegcirkels op een beboterde ovenplaat. Leg er een appelschijf, 2 kaascirkels, opnieuw bladerdeeg, appel en tot slot nog 2 kaascirkels op.
2. Klop een ei los en bestrijk hiermee de uitstekende randen van het bladerdeeg. Prik de torentjes vast met een cocktailprikker.
3. Schuif de torentjes in een voorverwarmde oven op 200 °C en laat gedurende 25 min. bakken.
4. Bereid ondertussen de saus. Breng de room met de kervel aan de kook in een pannetje. Kruid met peper en zout en laat 2 min. inkoken. Voeg het bier en de appelblokjes toe. Hou de saus warm.

Afwerking

Schik een appel-kaastorentje in het midden van elk bord. Verdeel de saus errond en versier met takjes verse kervel.

Bereidingstijd: 

Minder dan 30 minuten