Pizza

Pizza Margherita

Ingrediënten: 

2pizza's
  • 800 g patisseriebloem
  • 1 blokje verse gist
  • 2 dl melk (lauw)
  • 2 eetl. olijfolie
  • 1 snuifje zout
  • 400 g tomatenstukjes (blik)
  • 250 g geraspte mozzarella
  • enkele blaadjes basilicum
  • 2 eetl. olijfolie
  • peper en zout

Bereiding: 

  1. Verwarm de oven voor op 225 à 250 °C.
  2. Doe de bloem in een mengkom en maak een kuiltje. Strooi een snuifje zout langs de randen van het kuiltje (gist en zout mogen niet rechtstreeks met elkaar in aanraking komen).
  3. Los de gist op in 2 dl lauw water en giet in het kuiltje. Giet er wat lauwe melk bij en begin te kneden. Voeg beetje bij beetje de rest van de melk toe, totdat alle bloem in het deeg verdwenen is. Kneed tot een elastisch deeg, dat net niet aan de vingers kleeft. Indien nodig, voeg nog wat lauw water toe.
  4. Haal het deeg uit de kom. Bestrooi uw werkblad met wat bloem en kneed het deeg nog eens goed.
  5. Bedek het deeg met een vochtige doek en laat 30 min. rusten op kamertemperatuur.
  6. Bestrooi uw werkblad opnieuw met wat bloem. Verdeel het deeg in 2 bollen en kneed het apart verder.
  7. Rol het deeg fijn uit (2 à 3 mm). Bestrijk 2 bakplaten met 1 eetl. olijfolie, strooi er wat bloem over en leg het pizzadeeg erop. Maak met de vingertoppen een dikkere boord en strijk het deeg in met 1 eetl. olijfolie. Prik er enkele keren in met een vork.
  8. Beleg de pizza met een bodempje tomatenstukjes, geraspte mozzarella en enkele blaadjes basilicum. Besprenkel met 2 eetl. olijfolie en kruid met peper en zout. Bak 15 min. in de voorverwarmde oven.

Tips

  1. Het deeg kneden met de keukenrobot gaat nog sneller: doe alle ingrediënten in de kom en laat de deeghaken 3 min. werken.
  2. Met de opgegeven hoeveelheden voor het deeg maakt u 2 grote pizza's. Hebt u maar 1 pizza nodig, dan kan u de tweede deegbol invriezen. Laat daarna ontdooien en rol uit.
  3. U kan ook gebakken stukken pizza invriezen.
  4. Kneed de tweede deegbol tot een broodje: leg het in een bakvorm, laat ± 30 min. rijzen en bak ± 25 min. in een op 225 °C voorverwarmde oven.

 

Bereidingstijd: 

1 uur 5 minuten