Pittige vegetarische paella

Ingrediënten: 

4personen
  • 200g seitan
  • 250g erwten (diepvries)
  • 2 wortelen
  • 2 rode paprika's
  • 1 rood pepertje
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 dikke ui
  • 250g rijst
  • 400g tomatenstukjes (blik)
  • 5dl groentebouillon (1 blokje opgelost in 5dl heet water)
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 2 koffielepels paprikapoeder
  • 0.5 stokje kaneel
  • 0.5 koffielepel cayennepeper
  • 1 koffielepel kurkuma
  • peper en zout

Voorbereiding: 

25 minuten

- Snij de ui in fijne ringen en snipper het knoflook fijn.
- Snij de wortelen in staafjes van 1 bij 3 cm.
- Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika’s en snij in repen van 1/2 cm dik.
- Verwijder de pitten uit het pepertje en snij in fijne ringetjes.
- Snij de seitan in stukjes van 2 bij 2 cm en rol door het paprikapoeder.

Bereiding: 

1. Verhit 1 eetl. olijfolie in een grote pan en bak de uiringen en het fijngesnipperde knoflook glazig.
2. Roer er de rijst onder, samen met de tomatenstukjes. Breng op smaak met de cayennepeper, de kurkuma, het halve kaneelstokje en de peperringetjes. Overgiet met de groentebouillon.
3. Roer er de wortelstaafjes, de paprikareepjes en de diepgevroren erwten onder. Laat ± 20 min. sudderen op een zacht vuur en roer regelmatig. Kruid met peper en zout.
4. Verhit 3 eetl. olijfolie in een braadpan en bak de stukjes seitan ± 5 min. aan alle kanten.

Afwerking

Verdeel de rijst met de groenten over de borden en bestrooi met de seitanstukjes.

Bereidingstijd: 

minder dan 30 minuten