Pita

Pita à la carte

Ingrediënten: 

6personen
  • 2 kippenborstfilets (beenhouwerij)
  • 300 g vlees voor pita (beenhouwerij)
  • 200 g roze garnalen zonder staart (jumbo, versmarkt)
  • 1/4 wittekool
  • 250 g kerstomaten
  • 100 g gemengde sla
  • 100 g geraspte wortelen
  • 4 lente-uitjes
  • 2 sinaasappelen
  • het sap van 1 citroen
  • 2 teentjes knoflook
  • 375 g yoghurt natuur
  • 12 grote pitabroodjes
  • 300 g maïs (blik)
  • 227 g ananasstukjes op sap (blik)
  • 4 eetl. ketchup
  • 3 eetl. mayonaise
  • 6 eetl. olijfolie
  • 1 eetl. cognac
  • 1 mespuntje cayennepeper
  • 2 koffiel. kerriepoeder
  • 1 koffiel. paprikapoeder
  • 1 koffiel. Provençaalse kruiden
  • peper en zout

Voorbereiding: 

15 minuten
  1. Schil de sinaasappelen tot op het vruchtvlees en snij met een scherp mes de partjes van tussen de vliesjes.
  2. Snij 1/4 wittekool in flinterdunne reepjes en meng met 2 eetl. olijfolie, Provençaalse kruidenmix, peper en zout.
  3. Snipper de lente-uitjes fijn en pers het knoflook.
  4. Meng de yoghurt met de mayonaise en het citroensap. Kruid met peper en zout en verdeel over 3 potjes.
  5. Meng in het eerste potje het geperste knoflook en de lente-uitjes, in het tweede potje de ketchup, de cognac en de cayennepeper en in het derde het kerrie- en paprikapoeder.
  6. Snij de kerstomaten in 2 en meng onder de sla.

Bereiding: 

  1. Snij de kippenborstfilets in reepjes. Verhit 2 eetl. olijfolie in een pan en roerbak de kippenreepjes ± 5 min. Kruid met peper en zout.
  2. Verhit 2 eetl. olijfolie in een andere pan en roerbak het pitavlees ± 5 min.
  3. Rooster de pitabroodjes in de broodrooster of de oven tot ze lichtje krokant zijn en snij er een hoekje af om ze te kunnen opvullen.

Afwerking

Zet alle ingrediënten op tafel in verschillende kommetjes en laat iedereen zelf zijn pitabroodje vullen. Serveer met de salade.

Tip
Proef de volgende lekkere combinaties:

  1. pitavlees met looksaus, wittekoolsalade en wortelen
  2. kip met ananas en kerrie-dressing
  3. garnalen met maïs, sinaasappel en cocktailsaus

Bereidingstijd: 

30 minuten