Pasta met vis

Staartvis met pasta en gebakken schorseneren

Ingrediënten: 

4personen
  • 600 g staartvisfilets (diepvries)
  • 1 kg schorseneren (versmarkt)
  • 1 onbehandelde citroen (bio)
  • 1/2 bosje platte peterselie
  • 2 dl lichte room
  • 400 g tagliatelle
  • 2 eetl. bloem
  • 1 dl visfond (bokaal)
  • 4 eetl. olijfolie
  • zwarte peper (molen)
  • zout

Voorbereiding: 

20 minuten
  1. Laat de staartvisfilets oppervlakkig ontdooien en dep goed droog.
  2. Rasp de citroenschil en pers de citroen uit.
  3. Schil de schorseneren, snij in stukken van 4 cm en leg in water met wat citroensap in.
  4. Hak de peterselie fijn.

Bereiding: 

  1. Kook de schorseneren 6 à 8 min. in lichtgezouten water en giet af.
  2. Kruid de oppervlakkig ontdooide staartvisfilets aan beide kanten met zwarte peper en zout en wentel lichtjes in de bloem.
  3. Verhit 2 eetl. olijfolie in een pan en bak de filets 5 min. aan elke kant tot ze mooi bruin zijn.
  4. Kook intussen de pasta al dente in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking) en giet af.
  5. Doe de visfond samen met de lichte room in een steelpannetje en laat tot de helft inkoken. Breng op smaak met zwarte peper en zout en voeg de geraspte citroenschil toe.
  6. Verhit 2 eetl. olijfolie in een kookpot en bak de schorseneren mooi goudbruin. Kruid met zwarte peper en zout.
  7. Meng de pasta met de schorseneren en voeg de roomsaus en de helft van de fijngehakte peterselie toe. Meng goed.

Afwerking

Verdeel de pasta met de schorseneren over de borden. Leg er een stukje vis op en werk af met de rest van de peterselie.

Bereidingstijd: 

45 minuten