Pasta met scampi

Tagliatelle met spinazie en scampi’s

Ingrediënten: 

4personen
  • 700 g kleine ongepelde zeewatergarnalen 'scampi' (diepvries)
  • 12 porties gehakte spinazie (diepvries)
  • 2 dl lichte room
  • 80 g geraspte parmezaan
  • 500 g verse tagliatelle
  • 3 eetl. pijnboompitten
  • 2 eetl. olijfolie
  • nootmuskaat
  • peper en zout

Voorbereiding: 

10 minuten
  1. Pel de scampi's (dat gaat makkelijk als u ze eerst 2 min. onderdompelt in heet water) en verwijder de bruine draad, die bitter smaakt.
  2. Rooster de pijnboompitten goudbruin in de wok zonder vetstof. Haal uit de wok en zet opzij.

Bereiding: 

  1. Verhit de olijfolie in de wok en roerbak de scampi’s 3 à 4 min. Kruid met peper en zout.
  2. Kook intussen de pasta gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.
  3. Breng in een kookpot de room aan de kook met de diepgevroren spinazie. Laat 2 min. koken en voeg dan de geraspte parmezaan toe. Kruid met nootmuskaat, peper en zout. Roer de scampi’s door de spinazie-roomsaus.

Afwerking
Meng de scampi’s met de tagliatelle en strooi er de geroosterde pijnboompitten over.

Bereidingstijd: 

20 minuten

Wat drinkt u erbij?