Pasta carbonara

Pasta carbonara

Ingrediënten: 

4personen
  • 200 g pancetta (charcuterie)
  • 1/2 plantje platte peterselie
  • 100 g parmezaan (blok)
  • 4 eieren
  • 400 g capellini
  • 1 eetl. olijfolie
  • zwarte peper (molen)
  • zout

Voorbereiding: 

15 minuten
  1. Snij de pancetta in reepjes.
  2. Rasp de parmezaan.
  3. Klop de eieren los en doe er de geraspte kaas bij. Kruid met flink wat zwarte peper en een beetje zout.
  4. Snipper de platte peterselie fijn (u hebt 4 eetl. nodig).

Bereiding: 

  1. Kook de pasta gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.
  2. Verhit intussen de olijfolie in een grote kookpot en bak de reepjes pancetta licht krokant.
  3. Voeg de pancetta toe aan de pasta. Doe er ook het eimengsel bij en roer alles goed door elkaar.

Afwerking

Bestrooi met de platte peterselie.

Tip

Zet een kommetje geraspte parmezaan op tafel voor de liefhebbers.

 

 

Bereidingstijd: 

30 minuten

Wat drinkt u erbij?