
Parelhoen met geuze
Ingrediënten:
4personen- 1 parelhoen (± 1,1 kg, diepvries)
- 100 g gerookte spekblokjes
- 1 sjalot
- 2 eetl. boter
- 2 eetl. aalbessengelei
- instantsausbinder
- 1 fles geuze (37 cl)
- 1 takje tijm (gedroogd)
- 1 blaadje laurier
- peper en zout
Voorbereiding:
(ontdooitijd + 5 min.)- Laat het parelhoen bijna volledig ontdooien, zodat u hem in stukken kan snijden.
- Snipper de sjalot fijn
Bereiding:
- Verhit de boter in een stoofpot en bak de stukken parelhoen aan alle kanten goudbruin.
- Voeg de fijngesnipperde sjalot toe, samen met de spekblokjes. Laat even stoven en kruid met peper en zout, het takje tijm en het blaadje laurier.
- Giet het flesje geuze er langs de rand van de stoofpot bij, dek af en laat het parelhoen gedurende ± 1 u. 15 min. gaar stoven op een zacht vuur.
- Haal de stukken parelhoen uit de stoofpot en hou ze warm. Doe de aalbessengelei bij het braadvocht en laat even doorkoken. Bind de saus met wat instantsausbinder.
Afwerking
Verdeel het vlees en wat saus over de borden en dien op met witloof en kroketten.
Bereidingstijd:
1 uur 35 minuten