Paling in ’t groen

Paling in ’t groen

Ingrediënten: 

4personen
  • 1 kg palingmoten (diepvries)
  • 200 g bladspinazie (diepvries)
  • 2 porties kervel (diepvries)
  • 1 bosje waterkers
  • 1 citroen
  • 5 takjes verse peterselie
  • 2 takjes verse dragon
  • 2 sjalotten
  • 1 teentje knoflook
  • 2 eetl. boter
  • 210 g zurkel (bokaal)
  • instantsausbinder
  • 5 dl droge witte wijn
  • peper en zout

Voorbereiding: 

15 minuten
  1. Laat de palingmoten oppervlakkig ontdooien en dep droog.
  2. Snipper de sjalotten, het teentje knoflook, de peterselie en de dragon fijn.
  3. Scheur de blaadjes van de steeltjes waterkers.
  4. Pers een halve citroen. Snij de andere helft in gelijke partjes voor het garnituur.

Bereiding: 

  1. Smelt de boter in een kookpot en stoof de sjalot en het knoflook glazig. Voeg de palingmoten toe en bak 2 min. aan elke kant. Kruid met peper en zout.
  2. Overgiet met de witte wijn en laat 25 min. pruttelen op een zacht vuurtje. Haal de paling uit de kookpot en hou warm.
  3. Voeg de spinazie, de zurkel, de waterkers, de kervel, de peterselie en de dragon toe. Laat nog 5 min. koken.
  4. Voeg naar smaak citroensap toe. Kruid eventueel wat bij met peper en zout en bind de saus met instantsausbinder. Doe de paling opnieuw in de kookpot en laat opwarmen.

Afwerking

Dien de paling in 't groen op in diepe borden. Versier met een partje citroen en geef er brood bij.

Variant

Paling in kerriesaus
Vervang de groenten en de verse kruiden in stap 3 door 1 koffiel. kerriepoeder, tijm en 1 laurierblaadje.

Bereidingstijd: 

45 minuten

Wat drinkt u erbij?