Paella met vis en zeevruchten

Paella met vis en zeevruchten

Ingrediënten: 

4personen
  • 500 g wokmix vis (diepvries)
  • 500 g middelgrote ongepelde tijgergarnalen 'gamba' (diepvries)
  • 250 g inktvisringen (diepvries)
  • 500 g juliennegroenten (diepvries)
  • 200 g paprikareepjes (diepvries)
  • 250 g kerstomaten
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 100 g chorizo
  • 250 g risottorijst
  • 2 blokjes visbouillon
  • 70 g tomatenpuree
  • 400 g artisjokharten (blik)
  • 1 dl droge sherry
  • 4 eetl. olijfolie
  • 3 eetl. amandelnoten
  • 1 bosje peterselie (vers)
  • 2 saffraancapsules
  • peper en zout

Voorbereiding: 

15 minuten + 35 minuten in de oven

- Laat de blokjes visbouillon oplossen in 8 dl heet water.
- Verwijder de harde stengels van de peterselie. 
- Doe de peterselie, de amandelen, het knoflook, de saffraan en het tomatenconcentraat in een hoge beker en mix samen met 2 eetl. olijfolie en 4 eetl. visbouillon tot een gladde pasta.
- Snipper de ui fijn.
- Snij de artisjokharten in 3 of 4 stukken.

Bereiding: 

1. Meng de rijst met de ui, de juliennegroenten, de paprikareepjes en de peterseliemengeling en schep in een grote ovenschotel. Overgiet met de sherry en de visbouillon. Schuif in een op 190 °C voorverwarmde oven gedurende 25 min.
2. Verhit ondertussen 1 eetl. olijfolie in een pan en bak de inktvisringen 3 min. op een hevig vuur. Kruid met peper en zout. Haal de inktvisringen uit de pan en hou apart.
3. Verhit in dezelfde pan opnieuw 1 eetl. olijfolie en bak de diepgevroren gamba’s gedurende ± 5 min. Kruid met peper en zout en zet opzij.
4. Neem de rijstschotel uit de oven en meng de diepgevroren wokmix vis, de gebakken inktvisringen, de artisjokharten en de kerstomaten erdoor. 
5. Leg de chorizo en de gamba’s erbovenop. Schuif opnieuw in de oven en laat nog 10 à 15 min. verwarmen.

Dien onmiddelijk op.

Tip
U kan de diepgevroren juliennegroenten vervangen door fijngesneden verse groenten (prei, wortelen, selder).

Bereidingstijd: 

minder dan 60 minuten