Paella met ribbetjes en chorizo

Paella met ribbetjes en chorizo

Ingrediënten: 

4personen
  • 800 g gemarineerde ribbetjes (beenhouwerij)
  • 150 g chorizo
  • 800 g mediterrane groentemix (diepvries)
  • 1 sjalot (fijngesnipperd)
  • 5 dl kippenbouillon (1 blokje opgelost in 5 dl heet water)
  • 250 g risottorijst
  • 1 eetl. olijfolie
  • 1 saffraancapsule
  • 1 koffiel. paprikapoeder
  • peper en zout

Voorbereiding: 

35 minuten

Bereiding: 

1 Schik de ribbetjes in een ovenschotel en bak ze 25 à 30 min. in een op 200 °C voorverwarmde oven.

2 Verhit intussen de olijfolie in een kookpan en stoof de sjalot glazig. Voeg de rijst toe en stoof al roerend glazig.

3 Doe er de diepgevroren groentemix bij en roer om. Voeg de kippenbouillon en de saffraan toe en laat 20 min. afgedekt sudderen op een zacht vuur.

4 Haal de ribbetjes uit de oven en snij in porties, tussen de beentjes door. Snij de chorizo in stukjes. Meng ribbetjes en chorizo onder de rijst en laat nog ± 5 min. sudderen. Voeg nog wat water toe als de bereiding te droog wordt. 

5 Kruid met paprikapoeder, peper en zout. Serveer onmiddellijk.

Bereidingstijd: 

minder dan 60 minuten