Paella

Paella met kip en schaaldieren

Ingrediënten: 

4personen
  • 150 g chorizo
  • 8 kippendrumsticks (diepvries)
  • 8 langoustines (diepvries)
  • 8 gepelde tijgergarnalen 'scampi jumbo' (diepvries)
  • 150 g inktvisringen (diepvries)
  • 400 g paprikareepjes (diepvries)
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 400 g tomatenstukjes (blik)
  • 250 g langkorrelrijst
  • 6 dl kippenbouillon (1 blokje opgelost in 5 dl heet water)
  • 4 eetl. olijfolie
  • 1 saffraancapsule
  • peper en zout

Voorbereiding: 

(ontdooitijd + 5 min.)
  1. Laat de kippendrumsticks oppervlakkig ontdooien.
  2. Laat de langoustines, de tijgergarnalen en de inktvisringen oppervlakkig ontdooien.
  3. Snipper de ui en het knoflook fijn.
  4. Snij de chorizo in schijfjes van 1/2 cm.

Bereiding: 

  1. Verhit de olijfolie in een ruime braadpan. Bak de kippendrumsticks even aan alle zijden. Kruid met peper en zout. Dek af en laat 25 min. bakken op een zacht vuur. Haal uit de pan.
  2. Bak de ui, het knoflook en de diepgevroren paprikareepjes even aan in dezelfde pan.
  3. Voeg de chorizoschijfjes, de inktvisringen, de rijst, de saffraan en de tomatenstukjes toe. Meng goed en leg er de kippendrumsticks bovenop. Giet er 5 dl kippenbouillon bij en laat 25 min. afgedekt sudderen op een zacht vuur. Indien nodig kan u nog wat kippenbouillon toevoegen (of water).
  4. Schik de langoustines en tijgergarnalen op de paella. Dek af en laat nog 10 à 15 min. sudderen op een zacht vuur.

Bereidingstijd: 

1 uur 20 minuten

Wat drinkt u erbij?