Ovenschotel met kabeljauwfilet en spinazie

Ingrediënten: 

4personen
  • 800 g kabeljauwfilet (diepvries)
  • 800 g spinazie (diepvries)
  • 800 g aardappelen
  • 150 g geraspte gruyère
  • 4.5 eetl. boter
  • 0.5 L melk
  • 3 eetl. bloem
  • nootmuskaat
  • peper en zout

Voorbereiding: 

15 min. + 30 min. in de oven

- Schil de aardappelen en snij in kleine blokjes. Kook ± 20 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af.

- Stoom de kabeljauwfilets 15 min.gaar boven kokend water.

- Laat de spinazie volledig ontdooien en knijp er het meeste vocht uit.

Bereiding: 

1 Smeer een ovenschotel in met 1/2 eetl. boter. Verdeel de spinazie over de bodem en schik de stukken kabeljauwfilet er naast elkaar op.

2 Maak de witte saus: smelt 3 eetl. boter in een grote kookpot en roer er de bloem onder. Laat even drogen op het vuur en giet er de koude melk bij. Blijf stevig roeren om klonters te voorkomen. Kruid naar smaak met nootmuskaat, peper en zout. Verdeel de saus over de vis.

3 Pureer de aardappelen, roer er 1 eetl. boter onder en kruid met nootmuskaat, peper en zout.

4 Verdeel de puree over de vis in de ovenschotel. Bestrooi met de gruyère en schuif in een op 180 °C voorverwarmde oven gedurende 25 à 30 min. Zet de laatste 2 à 3 min. de grill aan.

Afwerking

. Dien onmiddellijk op

Tip

vooraf klaar
Dit gerecht kan u vooraf klaarmaken tot en met stap 3. Zet de schotel dan wel ± 40 min. in de oven op het moment zelf.

Bereidingstijd: 

minder dan 60 minuten