Ovenaardappel met kaasvulling en pestogroenten

Ingrediënten: 

4personen
  • 400 g vegetarische wokreepjes (diepvries)
  • 400 g snijbonen
  • 2 courgettes
  • 4 aardappelen
  • 1 sjalot
  • 1 teentje knoflook
  • 70 g geraspte emmentaler
  • 3 eetl. groene pesto (versmarkt)
  • 5 eetl. olijfolie
  • nootmuskaat
  • peper en zout

Voorbereiding: 

45 minutes + afkoelen

(ontdooitijd + 15 min.)
- Laat de wokreepjes oppervlakkig ontdooien en dep droog.
- Snipper de sjalot en het knoflook fijn.
- Snij de snijbonen in schuine stukken van 1 cm en kook
ze 5 min. onafgedekt in lichtgezouten water. Giet af.
- Snij intussen de ongeschilde courgettes doormidden en lepel er de zaadlijsten uit. Snij het vruchtvlees in staafjes van 1 bij 3 cm.

Bereiding: 

1 Kook de ongeschilde aardappelen 30 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af en laat een beetje afkoelen.
2 Verhit intussen 2 eetl. olijfolie in een wok en bak de courgettestaafjes en de snijbonen ± 5 min. Roer er de pesto onder en kruid met peper en zout.
3 Verhit 1 eetl. olijfolie in een pan en bak de sjalot en het knoflook glazig. Voeg de wokreepjes toe en roerbak 5 min.
4 Snij in de lengte een hoedje van 1 cm van de aardappelen. Hol ze uit tot op 1 cm van de schil. Prak
het aardappelkruim fijn en meng er 2 eetl. olijfolie en de helft van de geraspte kaas onder. Kruid met nootmuskaat, peper en zout. Vul er de aardappelen mee en bestrooi met de rest van de geraspte emmentaler.
5 Zet 2 min. onder de ovengrill tot de kaas goudbruin kleurt.

Afwerking

Tip

Door de ingrediënten en de bereidingswijze licht aan te passen
kan u dit recept ook tegelijkertijd klaarmaken voor uw peuter of baby.
+ 6 maand
Bereiding (25 min.)
1 Schil 1 aardappel en 100 g courgette en snij in blokjes. Kook 15 à 20 min. in een bodempje water.
2 Verhit intussen 1 koffi el. plantaardige olie in een pan en roerbak 30 g vegetarische wokreepjes 3 min. Snij in heel fijne stukjes.
3 Pureer de groenten en meng er de fijngesneden
wokreepjes en 1 snuifje nootmuskaat onder.

Gebruik snijbonen uit bokaal als het snel moet gaan.

Bereidingstijd: 

60 minuten