Orloffgebraad

Orloffgebraad met champignons

Ingrediënten: 

4personen
  • 1 kg orloffgebraad (Colruyt-beenhouwerij)
  • 750 g champignons
  • het sap van 1/2 citroen
  • 3 eetl. boter
  • instantsausbinder
  • 2 dl kippenbouillon (1/2 blokje opgelost in 2 dl heet water)
  • nootmuskaat
  • peper en zout

Voorbereiding: 

5 minuten
  1. Verwarm de oven voor op 220 °C.
  2. Snij de champignons in schijfjes en besprenkel met het citroensap.

Bereiding: 

(10 min. + 1 u. 20 min. in de oven)

  1. Leg het gebraad in een ovenschotel en verdeel er 2 eetl. boter over. Zet 10 min. in de voorverwarmde oven.
  2. Verlaag de temperatuur tot 180 °C. Kruid met peper en zout en laat nog 1 u. verder garen.
  3. Bereid intussen de champignons: smelt 1 eetl. boter in een kookpot en stoof de champignonschijfjes 10 min. Kruid met nootmuskaat, peper en zout.
  4. Haal het gebraad uit de ovenschotel en kruid met peper en zout. Laat nog 10 min. rusten in de uitgeschakelde oven.
  5. Blus intussen de ovenschotel met de kippenbouillon. Giet de vloeistof door een zeef over de champignons, breng even aan de kook en bind met instantsausbinder.

Afwerking
Snij het gebraad in dikke sneden en geef er de saus apart bij. Serveer met aardappelpuree of gekookte aardappelen. Dien op met een salade.
 

 

 

Bereidingstijd: 

1 uur 35 minuten