
Normandisch parelhoen met appeltje
Ingrediënten:
4personen- 150g gerookte spekblokjes
- 600g parelhoenfilets (diepvries)
- 150g zilveruitjes (diepvries)
- 4 kleine appelen (bv. Jonagold)
- 1 citroen (enkel het sap)
- 2 eetl. boter
- 1 dl room
- 4 koffiel. aalbessengelei
- 1,5 dl cider (brut)
- 3 eetl. cognac
- peper en zout
- instantsausbinder (facultatief)
Voorbereiding:
Bereiding (dag voordien 20 min. + 10 min. en 30 min. in de oven op het moment zelf)Ontdooitijd + 5 min., het liefst de dag voordien
Laat de parelhoenfilets oppervlakkig ontdooien en snij indien nodig in kleinere porties.
Bereiding:
Het liefst de dag voordien.
1. Bak het spek licht krokant in een grote pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof. Schep uit de pan en zet opzij.
2. Smelt de boter in dezelfde pan en bak de parelhoenfilets goudbruin aan beide kanten. Schik naast elkaar in een diepe braadslede.
3. Bak de diepgevroren zilveruitjes even aan in de pan en haal ze eruit.
4. Giet de cognac en de cider in de pan en schraap de braadresten goed los. Voeg de room toe en laat even indikken. Bind indien nodig lichtjes met instantsausbinder.
5. Voeg de spekjes en zilveruitjes toe en kruid met peper en zout. Verdeel de saus over de parelhoenfilets in de braadslede en zet koel weg.
Op het moment zelf.
6. Verwarm de oven voor op 200°C.
7. Schil de aardappelen, snij in 2 en verwijder het klokhuis. Besprenkel met citroensap.
8. Zet de braadslede met de parelhoenfilets 30 min. in de voorverwarmde oven.
9. Schik de gehalveerde appelen in een ovenschaal en vul ze met aalbessengelei. Zet de appeltjes de laatste 15 min. mee in de oven.
Afwerking
Lekker met kroketten of aardappelsparretjes.