
Nasi goreng
Ingrediënten:
4personen- 600 g kippenborstfilet (Colruyt-beenhouwerij of -diepvriesvlees)
- 400 g Chinamix (diepvries, Ringis)
- 100 g rivierkreeftenvlees (versmarkt)
- 2 sneetjes gekookte ham
- 1 teentje knoflook
- 1 kop langkorrelrijst
- 1 koffiel. sambal oelek
- 3 eetl. zonnebloemolie
- 1 eetl. sojasaus
- 2 koffiel. korianderbolletjes
- peper
Voorbereiding:
(ontdooitijd + 10 min.)- Laat diepgevroren kipfilets oppervlakkig ontdooien. Snij de kip in blokjes van 2 cm.
- Pers het knoflook.
- Snij de ham in kleine stukjes.
- Plet de korianderbolletjes tussen 2 lepels.
Bereiding:
- Kook de rijst 20 min. zachtjes gaar in 2 koppen lichtgezouten water, tot al het water is verdampt.
- Verwarm intussen 1 eetl. zonnebloemolie in een kookpot. Voeg de diepgevroren Chinamix en het geperste knoflook toe. Dek af en laat 15 min. zachtjes stoven.
- Verhit 2 eetl. zonnebloemolie in een wok of een ruime kookpot. Bak de kippenblokjes mooi bruin. Laat nog 5 min. zachtjes bakken en voeg de stukjes ham toe. Schep alles goed om. Kruid met de geplette korianderbolletjes en doe er de stukjes rivierkreeft, de gestoofde Chinese groenten en de gekookte rijst bij. Breng op smaak met peper, de sambal oelek en 1 eetl. (of meer) sojasaus. Zout hoeft u niet toe te voegen.
- Laat de nasi goreng al roerend opwarmen.
Afwerking
Schep vlak voor het opdienen in een grote schotel.
Bereidingstijd:
45 minuten
Wat drinkt u erbij?
|
|