Moussaka

Moussaka

Ingrediënten: 

4personen
  • 750 g gehakt rund+varken (Colruyt-beenhouwerij of -diepvriesvlees)
  • 3 aubergines
  • 250 g champignons
  • 1 eetl. fijngesnipperde peterselie
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 ui
  • 100 g feta (blok)
  • 50 g geraspte gruyère
  • 400 g tomatenstukjes (blik)
  • 70 g tomatenpuree
  • 3 eetl. olijfolie
  • peper en zout
  • 3 dl melk
  • 1 ei
  • 100 g geraspte gruyère
  • 2 eetl. boter
  • 2 eetl. bloem

Voorbereiding: 

20 minuten
  1. Snij de aubergines in schijfjes van ± 1 cm.
  2. Verhit 2 eetl. olijfolie in een pan en bak de aubergineschijfjes aan beide kanten goudbruin. Kruid met peper en zout. Herhaal tot alle schijfjes gebakken zijn.
  3. Hak de ui en de teentjes knoflook fijn.
  4. Snij de champignons in schijfjes.

Bereiding: 

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Verhit 1 eetl. olijfolie in een pan en bak de fijngehakte ui en knoflookteentjes mooi bruin. Doe er het gehakt bij en maak los met een vork. Kruid met de peterselie, peper en zout. Voeg de tomatenstukjes en de tomatenpuree toe. Roer om en laat sudderen tot de saus is ingedikt.
  3. Voor de kaassaus: smelt 2 eetl. boter in een kookpot. Roer er de bloem onder en laat even drogen op het vuur. Leng al roerend aan met de melk tot u een dikke saus hebt. Kruid met peper en zout. Neem van het vuur en klop het ei krachtig onder de saus. Voeg 100 g geraspte kaas toe en laat smelten.
  4. Verdeel 1/3 van het gehakt over de bodem van een diepe ovenschotel. Leg daarop dakpansgewijs de aubergineschijfjes en bestrooi met de champignonschijfjes. Herhaal tot alle ingrediënten zijn opgebruikt. Verkruimel de fetakaas over het laatste laagje. Overgiet met de kaassaus en bestrooi met 50 g geraspte kaas.
  5. Bak de moussaka 1 u. in de voorverwarmde oven.

Afwerking

Dien op met stokbrood.

Bereidingstijd: 

1 uur 50 minuten