Marmiet van kalkoen, gestoofd in kokosmelk

Ingrediënten: 

4personen
  • 3 kalkoenensneden (beenhouwerij)
  • 350 g broccoliroosjes (diepvries)
  • 350 g jonge wortelen
  • 1 ui
  • 2 eetl. gezouten pindanoten
  • 3 dl kokosmelk
  • 1 koffiel. citroensap
  • 1 blokje kippenbouillon
  • 2 eetl. olijfolie
  • 3 koffiel. kerriepoeder

Voorbereiding: 

10 minuten

- Snij de ui in stukken.
- Snij de wortelen in de lengte middendoor en snij ze dan in fijne schijfjes.
- Snij de kalkoenfilets in blokjes.

Bereiding: 

5 min. + 35 min. kooktijd
1. Laat in een stoofpot de olijfolie heet worden en bak er de kalkoenenblokjes aan alle kanten goudbruin in. Voeg de stukken ui en de kerrie toe en laat al roerend gedurende 2 minuten bakken.
2. Doe er dan de kokosmelk bij, het bouillonblokje en de pindanootjes. Laat afgedekt gedurende 20 min. sudderen.
3. Voeg tot slot de wortelschijfjes toe, de diepgevroren broccoli, het citroensap, en kruid met peper en zout. Laat afgedekt nog 15 min. sudderen.
Afwerking: 
Versier met gesnipperde verse korianderblaadjes en dien op met Thaise rijst.

Bereidingstijd: 

minder dan 60 minuten

Wat drinkt u erbij?